235_sikkerhed_elektroder_dbs

MR-sikkerhed

Efterladt DBS-elektrode

Fabrikat/model

Efterladte DBS-elektroder samt DBS-systemer som er ude af drift

Sikkerhed

MR scanning af patienter med ’efterladte’ DBS-elektroder (eller et DBS-system som er defekt) er et ekstra-ordinært tilbud til de kliniske afdelinger, som kun kan tilbydes, når andre diagnostiske muligheder er udtømt. Patienter må kun sættes til undersøgelse efter konferering med overlæge Peter Gideon.


Hvis en patient med ’efterladte’ DBS-elektroder (eller et defekt DBS-system) ønskes MR-scannet på tvingende indikation, skal der foretages en individuel vurdering af sikkerhedsrisikoen. Denne vurdering kan ALENE foretages af overlæge Peter Gideon. En individuel risikovurdering vil KUN kunne foretages i dagstiden på hverdage.


Patienten skal instrueres i at kontakte MR-operatøren under scanningen, hvis der i området omkring elektroderne (eller den øvrige del af DBS-systemet) føles varme eller anden ubehag (eksempelvis elektrisk stød).

Gyldighed

Denne procedure er alene gældende for MR-sektionen på Rigshospitalet. Aktuelle procedure kan naturligvis anvendes som inspirationskilde til udvikling af egne sikkerhedsforskrifter.

Information

Procedure 235. Revision: 1.0

Udarbejdet af: Bo Haugaard Jørgensen

Review: Overlæge Peter Gideon

Dato: 22.08.2017

Opdateres: Løbende, senest 01.01.2020

Bo Haugaard Jørgensen

Utopia Group

Ved Skovgærdet 64B

2750 Ballerup

Telefon: 5176-6842

info@mrscanning.com

Copyright © All Rights Reserved

Utopia Group

2008-2020